Ibland blir det bara fel i reklam. Vissa saker är dock ganska statiska, som t.ex. reklam för mellandagsreor. Det är ingen överraskning att dessa reor kommer, vare sig för reklammakare, företag eller kunder. Lätt överraskande blir det däremot när reklamen visar sig innehålla stavfel…. på TV. Denna bedrift står Expert för. Hastade man igenom reklamen så till den milda grad så att det blev fel, eller anlitade man reklambyrån Ordblind AB? I texten på TV-rutan (som även läses upp av en djup speakerröst) kan man läsa: ”Brutala prissäkningar”. Allt beroende på hur man tolkar texten får man olika budskap. ”Brutala prissänkningar” är väl den troligaste tolkningen, men om man istället tolkar det som ”Brutala prissäkringar” så skulle man kunna läsa det som att man garanterar att man inte säljer prylarna för billigt. Oavsett vilket så är det vansinnigt klantigt, och i synnerhet när man tar med priset på TV-reklam i det hela. TV-reklam är såpass kostsamt så att det borde vara spöstraff på klantigheter av denna typ.

Felstavt, eller hur?

Några bloggar om: , , ,

Länk till intressant.se

2 kommentarer till Tryckfelsnisse på TV

 • farmor skriver:

  Ja ibland är reklammakarna mer än lovlig klantiga, men att ge dessa spöstraff är väl lite hårt.
  Annars har vi överlevt julen och haft det mycket trevligt.
  Nu får man samla krafter för att fixa nyårsafton med alla vänner.
  Det blir också roligt. Här är det just nu -6 grader kallt
  och efter diverse + grader har snön kraftigt sjunkit ihop.
  God natt, kramar från mamma marg :blink: :smile:

 • Anders Berg skriver:

  Ud vte vlä tat nam kna ksata mo boksätverna hru smo hlest ohc iv lsäer obehnidrat åndä?
  Dmo tetsar dgi baar….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: