Idag har det gått 10 dagar sedan Gimmens operation. Det innebär att stygnen skulle tas. Skulle jag har tagit honom till veterinären hade jag fått betala dyra pengar för att ta bort två stygn. Han ska dessutom ha kosttillskott i sprutform. Precis som förra gången. Detta kostar också pengar. Tänk så tur jag har som har Lena som granne. Syster Lena ryckte ut och tog stygnen samt gav Gimmen hans första spruta. Betydligt lugnare för Grim att kunna utföra detta hemma istället för hos veterinären. Både Lena och Grim var jätteduktiga! Så nu är jag skyldig Lena en semla. :wink:

På träningsfronten har jag och Bore varit ute på promenad med Nina och hennes collie Ville. Ville och Bore har bestämt sig för att inte tycka om varandra och det gör det lite jobbigt när vi träffade på varandra. Vilket är rätt ofta eftersom vi bor så nära. Har flera gånger tänkt att jag skulle fråga om vi inte kan träffas och träna hundmöte samt promenera tillsammans. Men det har aldrig blivit av. Typiskt svenskt!!! Men i fredags fick jag nog och frågade Nina och hon sa glatt ja. Vi bokade in en promenad ikväll. Så nyttigt! Killarna var lite på tårna i inledningsfasen av promenaden men slappnade snabbt av och det blev en väldigt trevlig promenad. Nu har vi beslutat att varje gång vi träffas med hundarna ska vi träna hundmöten några gånger. Kan ju inte bli bättre!

Gimmen fick träna följsamhet i störig miljö. Gick riktigt bra trots att man märker att hormonerna hoppar i kroppen på honom. Tror även att hormonerna har satt sig på koncentration också. Han närmar sig ju två år så det kanske inte är så konstigt. Så nu gäller det för mig att hitta den ultimata belöningen för att kunna konkurrera med alla lukter och trevliga människor och hundar som finns där ute i stora världen.  Tränade också hämta övningar med namngivna föremål. Fungerade riktigt bra.

En väldigt lyckad dag! Over and out!

Tänk vad trött man blir av att träna! :sleeping:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: