Då har vi varit på sista kurstillfället i Eskilstuna. Vi var helt klart rätt disträ när vi packade in oss i leasingbilen. Men vi tog oss helskinnade till Vilsta sporthotell. Efter en promenad in till centrum och en hel del självkontroll- träning för den lilla randiga killen. Han var riktigt duktig. Har börjat med skvallerträning när han ser människor och hundar. Så fort vi möter någon sluter han upp intill mig och då blir det klick och belöning. Vi får jobba lite hårdare när det gäller barn. Grim är bara heltokig i barn. Han skulle kunna krypa ur skinnet för att få leka med dessa underbara varelser. Men skam den som ger sig. När vi kom tillbaka till stugan blev det pluggning för hela slanten.
Fredagmorgon kom fortare än jag ville. Dagen D, den stora tentadagen. Dagen som vi skulle testas på allt vi lärt oss under det senaste halvåret.Gissa om jag och mina klasskamrater fick fjärilar i hela kroppen när vi fick tentan framför oss. Provet bestod nämligen av hela 14 sidor. Fy så nervöst! Men det var helt obefogat för jag hade pluggat väldigt bra och fick MVG på provet. Så skönt! På kvällen firade jag, Marie och en av klasskompisarna med pizza och en flaska vin. Väldigt gott! Blev en tidig kväll eftersom vi hade planerade lektioner dagen efter och för att vi allihopa var helt slut efter dagens skrivning. Lördagen bjöd på en hel del praktisk träning med våra fyrbenta varelser. Så nyttigt och Grim var superduktig!

Nu har man klart av ena delen av provet. Nu är det bara diplomeringen kvar. På fredag åker jag och Marie till Uppsala för att diplomera Ronja. Vad gäller Grims diplomering blir det kanske i september eller i februari. Beror helt på hur träningen går. Just nu känns det som om jag lever vårdhundsträning. Så roligt men jag saknar viltspåret. Jag och Marie blev så sugna att träna viltspår med våra fyrbenta vänner när vi var nere i Eskilstuna. Fanns bara enstaka snöhögar och i skogen var det så gott som snöfritt. Här hemma ligger snön tjock inne i skogen. Men den som väntar på något gott……… :blink:


Idag har jag legat på soffan så gott som hela dagen. Snacka om total urladdning! :sleeping:

3 kommentarer till Total urladdning

 • Gunilla skriver:

  Stort Grattis till MVG!

  Ska bli roligt och se hur det går för lilla ”gimmen” framöver.

 • Charlotte skriver:

  Hej

  Grattis till MVG!!
  Kram

 • annika skriver:

  Måste bara säga att du är helt fantastisk, eller ni båda:) Läser man din blogg så verkar det som om ditt dygn har fler timmar än iallafall mitt:) ha det så gott och lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: