Idag har verkligen varit en hundeftermiddag/kväll. När jag cyklade från jobbet åkte jag in på djuraffären och köpte en halti. Jo, ni läste rätt, en halti. Trodde aldrig att jag skulle köpa något sådant. Jag hör till dom som vill gå till själva orsaken till problemet, som i detta fall är dragande och slitande i kopplet alà raket. Hade det varit som vanligt utan OCD skulle jag aldrig ens kommit på tanken att inhandla en sådan grej. Dragande och slitande i kopplet kan man träna bort men i Grimmens fall går det inte…..just nu. Eftersom jag inte får motionera honom fullt ut och inte träna honom fullt ut kommer jag inte åt själva orsaken till slitandet i kopplet, överskottsenergi både fysiskt och psykiskt. Att han dessutom måste gå lugnt och sansat utan att flyga fram som en raket är också en orsak. Håller han sig inte lugn blir han inte bra helt enkel. Så det var bara för mig att stålsätta mig och köpa detta redskap. Förhoppningsvis behöver vi bara använda ”den” några månader och sedan kan vi skicka den dit pepparn växer. Jag känner verkligen att jag måste övertyga mig själv att haltin är bra och det är den nog i det här fallet. Jag har iallfall klickat in Grimmen så att han tycker att den är helt ok och hör till träningen. Ska passa på att träna in gå-fint-kommandot.

Våran lilla galenpanna! :wub:

Sedan packade jag in grabbarna i bilen och styrde kosan mot Sundsvall. Där träffade jag Kicki och Vegas. Tränade platsliggning med dom stora grabbarna. Toppen att träna med någon som man inte träffar varje dag. Blev en hel del svansvift och flirtande men vi kunde med lätthet avstyra dessa inviter. Andra gången vi la grabbarna gick det toppen bra. Vegas undrade nog vad den konstiga människan som hoppade omkring och slog på saker gjorde . Den konstiga människan var jag! :biggrin: Vad gör man inte för att försvåra träningen. Därefter blev det Gimmens tur att trampa vatten. Idag blev det ett pass på 7 min x2 . Har kortat ner till en vila eftersom Grim börjar frysa i vattnet. En frusen liten kille. Han försökte bara smita ur akvariet tre gånger. Ett stort framsteg för att vara han. :blush:

Bore och Ronja

Jag hann bara hem och kasta i mig lite mat så bar det iväg igen med den stora vita. Jag och Marie la viltspår som hundarna ska få ta imorgon kväll. Efter det blev det ytterligare en platsliggning. Bore var jätteduktig! En helt annan störning än den tidigare på em. Perfekt att ha olika miljöer att träna i och olika hundar. Avslutade det hela med en tur i skogen med Ronja och Marie. Bore flög fram i skogen som en vit lavin. Så härligt att se honom! Så summa summarum en väldigt lyckad em/kväll.

Mattes stora vita :heart:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: